Горни Вадин - Официален сайт - купони , туризъм , отдих , традиции , бизнес , култура.

 
Горни Вадин - Официален сайт - купони , туризъм , отдих , традиции , бизнес , култура.

Начало
Новини
Любопитно
Традиции
Култура
История
Туризъм
Бизнес
Купони
Снимки 2009
СНИМКИ
Видео Г.Вадин
Фото Галерия


~ МУЗИКА ~ ..:: InFo ::.. _ Чат _ Пиши на редактора

История / Исторически Фотос

Исторически Фотос
06.10.09 19:24

Автор:Админ
Това е снимка изпратена ми от Маргарита Апостолова на мейла ми! Ако имате какво да споделите за селото не се колебайте и вие да ми пратите нещичко!

Ето какво казва тя:

Снимката е правена м. януари 1936 г , за съжаление не знам повода ,по който е правена.Това е от западната страна на селото, пътя по край Дунава, който води към местността Леденика. Малко след завоя, който се вижда има/имаше геран. Зад баира, в посока изток се намираше къщата на дядо ми - Димитър Петров Добриков В същия двор е къщата на чичо ми Личко и стринка Павлина.                        

 на фиг. 1  е баща ми  -  Крум Димитров Добриков с малкия си брат Личко. По това време татко е бил курсант във Специални школи към Военно морското училище във Варна.

на фиг. 2  е моят дядо Димитър Добриков

на фиг. 3 е пътеката , по която в моето детство слизахме на Дунава

       През периода 1945 - 1949 г татко е бил началник на пристанище, последователно в с. Остров и с. Горни Вадин. През 1949 г е бил принуден да напусне селото и се  установява със семейството си в Русе, където до пенсионирането си работи като корабен механик в Параходство БРП.
         Аз се казвам Маргарита  През 50-те години , до 1963- 1964 г . всяко лято прекарвах чудесни ваканции в  Г. В. при баба и дядо  От тогава съм посещавала селото четири-пет пъти за по 2-3 дни, последния път октомври 1996 г.

 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1199