Горни Вадин - Официален сайт - купони , туризъм , отдих , традиции , бизнес , култура.

 
Горни Вадин - Официален сайт - купони , туризъм , отдих , традиции , бизнес , култура.

Начало
Новини
Любопитно
Традиции
Култура
История
Туризъм
Бизнес
Купони
Снимки 2009
СНИМКИ
Видео Г.Вадин
Фото Галерия


~ МУЗИКА ~ ..:: InFo ::.. _ Чат _ Пиши на редактора

Бизнес / Риболов

Риболов
09.10.09 21:43

Автор:Админ
Риболова като занаят в Горни Вадин!
Риболова несъмнено е един от основните занаяти в селото ! Въпреки че в последните години наблюдаваме повсеместно намаляване на улова , рибарите не намаляват.Напротив, в нашия район започват да идват все повече и повече! Има много удобни места за въдичен риболов. Вадинчани се занимават и с лодки  и мрежи доста усилено. Но в крайна сметка за най добрия улов трябва да питате старите рибари! 
   Като  традиция в селото риболова има богата история - ще останете изненадани ако намерите  кой да ви разкаже какви огромни риби са се ловили в Дунав. 


 

  Въпреки всичко риболова може да се превърне от дейност за прехрана в стабилен бизнес. Минимални инвестиции биха могли да съживят както улова така и пласирането му! Има перспектива да се открие рибена борса близо до пристанищния кей. Непосредствено до реката има сгради ,които могат да се ползват като складове и магазини. Често се случва да идват хора от Плевен , Враца и др. да търсят риба . В някои случаи остават недоволни защото рибарите имат в наличност само за прехрана и не очакват да има на кого да продадат рибата а я консумират с приятели  и семейство . Друга причина за ниското предлагане на риба е и самата й липса в реката. От години всички ловят (някои с незаконни средства) , но никой не се грижи за рибата.
  Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1271